Ricardo Reisin viimeinen vuosi
Ei saatavilla

Ricardo Reisin viimeinen vuosi

Saramago, José

Romaani Euroopasta ja Lissabonista vuonna 1936. Runoilija Pessoa on kuollut, mutta hänen alter egonsa Ricardo Reis elää, asettuu Lissaboniin ja kohtaa Pessoan ja tämän runojen naiset. Saramagon parhaisiin lukeutuva teos antaa tarkan kuvan aikansa historiallisista tapahtumista.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1935-1936. Ricardo Reis, keski-ikäinen lääkäri, palaa höyrylaivalla Portugaliin 16 Brasiliassa vietetyn vuoden jälkeen. Fernando Pessoa on kuollut kolme kuukautta aiemmin. Reis asettuu asumaan hotelli Bragançaan ja tutustuu niin sen henkilökuntaan kuin asiakkaisiinkin. Hänellä on rakkaussuhde hotellin siivoojattareen Lidiaan sekä epämääräisempi suhde nuoreen Marcenda-neitoon - molemmat Pessoan runojen naisia. Reis istuu kahviloissa, lukee sanomalehtiä ja keskustelee kuolleen runoilijan kanssa. Hän tekee huomioita aikansa tapahtumista: fasismin noususta Euroopassa, Salazarin ja Francon valtaantulosta, sekä elämästä vuoden 1936 Lissabonissa.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513162320
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.