Jäätelökauppias (pokkari)

Lipson, Katri

Euroopan Unionin kirjallisuuspalkinto 2013

alaperäinen kudelma vie lukijan Prahaan sekä Jäätelökauppias-elokuvan tarinaan. Jos ihminen eläytyy rooliinsa kyllin, voi minuuden raja häilyä. Näyttelijätär vaatii nähdä Jäätelökauppiaan käsikirjoituksen, mutta ohjaaja kertoo vain, mitä tehdä seuraavaksi. Repliikeistä päätellen pari, joka teeskentelee olevansa naimisissa, pakenee jotakin. Diiva turhautuu, tekee turhia palohälytyksiä, eikä edes komea kanssanäyttelijä innostu hänestä.

Tarina siirtyy vuoteen 1942. Esther ja Tomas pakenevat rouva Nemcovan taloon. Emäntä ei saa aavistaa, etteivät he ole rakastavaisia.

Jäätelökauppiasta katsoo eräs nainen yhä uudelleen, pitkästyvän poikansa Janin kanssa. Myöhemmin Prahassa samanniminen opiskelija joutuu kuulusteltavaksi ostaessaan kanisteria. Eihän ole kauan siitä, kun toinen Jan sytytti itsensä tuleen.

Lipson yllättää uudella tyylillään, mutta yksi ei muutu: hän häikäisee jälleen.

Minua on neuvottu: Ole varovainen rekvisiitan kanssa. Älä missään nimessä riko mitään. Älä edes ehdota että jotain vaihdettaisiin, ei vaikka saisit siitä kirppuja. Ja kuitenkin kaikki on päin seiniä. Määrissä muka lämmitetään taloja keskellä kesää. Ja kappale jota soitetaan Tomasin syntymäpäivillä vuonna 1942 ilmestyy vasta 1945.

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789513173791
Ilmestymisvuosi: 2016
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.