Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen

Korkman, Sixten-Lund, Peter-Neuvonen, Aleksi-Rohweder, Liisa-Sojamo, Suvi-Taalas, Petteri-Taipale, Kaarin-Tuomioja, Erkki-Halonen, Tarja

Kohti parempaa maailmaa. Miten suojella maapalloa tuholta? Miten lisätä maailman turvallisuutta? Miten jakaa hyvinvointi tasa-arvoisemmin? Entä miten voin itse vaikuttaa? Yhdistyneiden kansakuntien kunnianhimoinen tavoite on vuoteen 2030 mennessä parantaa maailman rauhaa, turvallisuutta, hyvinvointia ja ekologista tasapainoa. Työkaluna on seitsemäntoista kohdan Kestävän kehityksen ohjelma, johon kaikki jäsenmaat ovat sitoutuneet. Presidentti Tarja Haloselle kestävän kehityksen periaatteet ovat aina olleet tärkeitä, ja tämä käsikirjakin on syntynyt hänen aloitteestaan. Se selventää paitsi kestävän kehityksen historiaa ja filosofiaa myös sen käytännön haasteita - niin globaalissa taloudessa ja politiikassa kuin suomalaisessa arjessa. Maailmanlaajuisesti on kyse esimerkiksi oikeudenmukaisuuden, naisten aseman ja koulutuksen parantamisesta - kaikki ne vähentävät köyhyyttä ja alttiutta kriiseihin. Ilmaston muuttumiseen taas vaikuttavat energiaratkaisut, teollisuuden kehittäminen ja kaupunkisuunnittelu. Mutta myös yksilön valinnoilla on merkitystä. Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen haluaa avata ajattelun ovia, näyttää, miten yhteisessä maailmassa elämme, ja neuvoa, miten kuka tahansa voi ohjata kulutustottumuksiaan vastuullisempaan suuntaan. Kirjoittajina on sisä- ja ulkopolitiikan veteraaneja sekä talouden ja kansainvälisten suhteiden asiantuntijoita mm. YK-liitosta, ympäristöjärjestöistä, yliopistoista ja ajatushautomo Demos Helsingistä, Tarja Halosen lisäksi esimerkiksi kansanedustaja ja poliittisen historian dosentti Erkki Tuomioja, taloustieteilijä Sixten Korkman, Maailman Ilmatieteen Järjestön pääsihteeri Petteri Taalas sekä WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. Kirjan toimittaa Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja, FT Suvi Ahola.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu:
ean: 9789513195113
Ilmestymisvuosi: 2017
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.