Lentävä feministi

Ingström, Pia

"Henkilökohtainen on poliittista", julisti uusi naisliike, joka saavutti Suomenkin 1970-luvulla. Naisen oli itse asetettava itsensä keskiöön ja vapauduttava miehisen katseen orjuudesta. Seksuaalisen vallankumouksen tuli edetä samaan tahtiin kuin poliittisenkin, jotta maailmasta tulisi parempi ja tasa-arvoisempi paikka. 

Kirjaan on haastateltu pariakymmentä aktiivista naista - ja paria miestä. Haastatteluissa Pia Ingström pohtii mm. ruumiin politiikkaa, alastonkulttuuria ja feminismin yhteentörmäystä paitsi oikealle myös vasemmalle. Haastateltavista useimmat ovat suomenruotsalaisia, saapuihan 70-luvun feminismi Suomeen pitkälti juuri Ruotsin kautta. Pikkulasten äidillä Margaretha Thunilla ei ollut aikaa osallistua edes työväenopiston kursseille, mutta yhtäkkiä hän päättikinä lähteä legendaariselle naisten leirille Femöön. Gerd Söderholm oli turhautunut nuori sihteeri, joka lähti Pariisiin etsimään uutta naisen roolia. Sunniva Drake teki feminismistä koko perheen yhteisen asian ja antoi näin aktivismin siemenen perinnöksi lapsilleen. Mielipiteensä tästä kertovat kirjassa myös Sunnivan puoliso, kirjailija Fredrik Lång, ja heidän kolme lastaan. 

Hufvudstadsbladetin toimittaja Pia Ingsröm tarkkailee kirjassaan 70-luvun suomalaista feminismiä avoimen henkilökohtaisella otteella ja toteuttaa näin kenties keskeisintä modernin feminismin iskulausetta. "Halusin tietää kuinka ihmiset päätyivät mukaan naisliikkeeseen, miltä se tuntui, miltä se maistui, mitä ihmiset sanoivat ja miltä he näyttivät, kuka riisui ensimmäisenä vaatteet, mitkä kirjat oli syytä opetella ulkoa ja ketkä teoreetikot tarjosivat parhaat kicksit."

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515016508
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 323

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.