Miksi Ranska raivoaa? Vallankumousten maa

Heikkilä, Annastiina

Emmanuel Macronin valtakauden alkaessa nuori presidentti paistatteli kansansuosiossa, mutta jokin meni nopeasti pieleen. Jo virkakautensa toisena vuonna Macronin ongelmat alkavat kasautua. Vuonna 2019 presidentin suosio on ennätyksellisen matala ja kaduilla kapinoi keltaliivien protestijoukko, jonka tyytymättömyyteen on useita syitä. 

Mitä tapahtui ja mistä on kysymys? Onko kyseessä ranskalaisen yhteiskunnan murros, eliittiä kohtaan tunnettu epäluulo, ranskalainen riitely- ja vallankumouskulttuuri vai edustuksellisen demokratian kriisi? Miksi keltaliivien radikalisoituvassa liikkeessä on rasistisia ja väkivaltaisia piirteitä, ja miksi niin monet ranskalaiset tuntuvat hyväksyvän sen? 

Annastiina Heikkilä seuraa Macronin tietä poliittisesta uudistajasta ja median lemmikistä Ranskan kaikkien aikojen epäsuosituimmaksi johtajaksi, ja kartoittaa vetävästi ja kiinnostavasti Ranskan poliittista tilannetta, josta on löydettävissä useita yhtymäkohtia myös muiden Euroopan maiden, kuten Suomen, tilanteeseen.Annastiina Heikkilä (s. 1982) on Pariisissa asuva Yleisradion uutistoimittaja. Heikkilä on työskennellyt Ranskassa vuodesta 2013 ja raportoinut laajasti kulttuurista, taloudesta ja politiikasta, muun muassa Ranskan presidentinvaaleista ja Pariisin terrori-iskuista. 

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515248695
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 32.18
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Eurooppa

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.