Apinoiden planeetta

Boulle, Pierre

Tähtien teillä lomailevat Jinn ja Phyllis löytävät pullopostia avaruudessta. Viestissään Odysseus Mérou kertoo tutkimusmatkasta vasta löydetylle asutulle planeetalle.

Pian paljastuu, että planeettaa hallitsevat älykkäät ja väkivaltaiset apinat. Evoluutio on kehittynyt eri suuntaan kuin maassa. PääsevätköOdysseus ja hänen toverinsa pakoon apinoita, saati sitten palaamaan kotiplaneetalleen? Miten käy Odysseuksen rakkaan Novan?

Apinoiden planeetta on tieteis- ja jännityskirjallisuuden kuuluisimpia kulttiteoksia, jonka pohjalta on tehty useita elokuvia ja televisiosarjoja. Suomeksi Boullen romaani julkaistiin jo vuonna 1965. Nyt Outi Nyytäjän erinomainen käännös ilmestyy hänen itsensä tarkistamana uutena painoksena.


”Psykologista, ihmisten ja eläinten eroista ja toisaalta vanhasta imperialistisesta maailmankuvasta kiinnostuneille kirja on pakkoluettavaa, joka jää nakertamaan mieltä vielä pitkään viimeisten sivujen tylyykisen jälkeen.”
– Lassi Kurkijärvi, Aamulehti

”Nyt kun Tim Burtonin elokuvaversio on ansiokkaasti onnistunut pilaamaan koko Apinoiden planeetta -konseptin, on enemmän kuin paikallaan, että Boullen alkuperäisestä kirjasta on otettu maineen puhdistava uusintapainos. [--] Unohda Burton ja tarraa kaksin käsin todelliseen Apinoiden planeettaan.”
– Toni Jerrman, Tähtivaeltaja

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515788900
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.