EU vaakalaudalla - kirjoituksia Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta

Wallgren, Thomas (toim.)

Suomi liittyi Euroopan Unionin jäseneksi 1.1.1995. Suomessakin otettiin käyttöön uusi rahayksikkö 1.1.2001. Muutoksia on tapahtunut paljon, ja tapahtuu edelleenkin. Kaikkiin asioihin emme voi vaikuttaa kotimaassamme, vaan Suomenkin kansalaisten on joskus välttämätöntä hallita poliittisia kiemuroita myös Brysselissä tai Strasbourgissa. Tähän teokseen on koottu noin 20 eturivin poliitikon, tutkijan ja talouselämän vaikuttajan ennenjulkaisemattomia, kriittisiä ja analyyttisiä tekstejä Suomen EU-jäsenyydestä ja uudesta, eurooppalaisesta ajastamme.

Mihin Suomi on menossa - entä mihin suuntaan etenee europpalainen talous-, sosiaali- ja puolustuspolitiikka? Suuria kysymyksiä, joihin vastausmalleja tarjoavat mm. Thomas Wallgren, Esko Seppänen, J. P. Roos, Petri Minkkinen, Hilkka Pietilä, Matti Kari ja Erkki Pulliainen.

Tämä kirja ei ole poliittisen ääriliikkeen haaste konfrontaatioon, vaan pyrkimys tuoda julki EU-kriittisiä puheenvuoroja. Niitä ei usein kuule Suomen valtajulkisuudessa. Kirjoittajat eivät suinkaan edusta yhtä ja samaa kantaa, vaan kuten Thomas Wallgren esipuheessaan kirjoittaa:

"Olennaista tälle kirjavan kriittiselle kirjalle ei olekaan ollut tietyn linjan etsiminen tai määrittely vaan asioiden monipuolinen arviointi. -- On mielenkiintoista, että uudessa EU-keskustelussamme kansanäänestyksen vanha kysymys, puolesta vai vastaan, väistyy takaa-alalle. Tilalle nousee suuri kysymys: Mitä nyt? Se voi vapauttaa juurtuneista ennakkoluuloista ja purkaa vanhoja asetelmia. Se kutsuu kriittiseen arviointiin, erittelyyn ja ideointiin."


"EU vaakalaudalla on kirja jonka jokaisen suomalaisen tulisi lukea isänmaan ja omankin edun vuoksi."
- Elonkehä

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515789440
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 321

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.