Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa : nykysukupolven kokemuksia tasa-
Ei saatavilla

Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa : nykysukupolven kokemuksia tasa-

Järvinen, Katriina; Kolbe, Laura

Luokkaeroja, Suomessako? 

Oman luokkataustan esille tuominen on nyky-Suomessa useimmiten tabu. Ajatellaan, että koko kansa on meillä yhtä suurta keskiluokkaa. 

Eikö sitten ihmisen lähtökohdilla enää ole väliä? Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tasa-arvopyrkimyksineen on tuonut eri luokista lähtöisin olevat ihmiset samoihin kouluihin, työpaikkoihin ja naapureiksi tavalla, joka luokkayhteiskunnassa olisi ollut mahdotonta. Kohtaamiset ovat avartavia, rikastuttavia ja synnyttävät aitoja ystävyyssuhteita. Toisaalta ne voivat ruokkia erilaisuuden, ulkopuolisuuden ja häpeänkin kokemuksia. Ulkomaalaisten joukosta suomalainen on helppo erottaa - mutta onko luokkataustamme yhtä lailla tunnistettavissa ja millaisiin asioihin se meissä lyö leimansa? 

Teos nostaa valokeilaan yhden sukupolven luokkaretken lapsuudesta aikuisuuteen. Teksti pohjautuu kirjoittajien sekä haastateltujen 30-50-vuotiaiden suomalaisten tosielämän kokemuksiin, tutkimustietoon ja kirjallisuuteen. Tekijäkaksikko on lähestynyt aihetta ennakkoluulottomasti, oman henkilöhistoriansa kautta, herkästi analysoiden ja huumorilla.  

Kustantaja: Kirjapaja
Sidosasu:
ean: 9789516075726

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.