Kirja teestä
Ei saatavilla

Kirja teestä

Okakura, Kakuzo

Kirja teestä on itäaasialaisen estetiikan klassikko. Japanilainen, Yhdysvalloissa loppuelämänsä työskennellyt Kakuzo Okakura (1862-1913) oli aikansa merkittävimpiä japanilaisen ja kiinalaisen taiteen tuntijoita. Vuonna 1906 ilmestyneen viehättävän kirjansa teestä hän kirjoitti alun perin englanniksi ja osoitti sen länsimaiselle lukijakunnalle. Kirjasta otettiin nopeasti useita painoksia ja se on käännetty monille kielille.

Tee ilmensi Okakuralle tiettyä filosofista ja esteettistä asennetta, jolle hän antoi nimen "teeismi". Tee on taidetta, merkittävä osa kulttuuria Japanissa ja Kiinassa, ja tämän kaiken Okakura tekee meille käsitettäväksi.

Nauttiessamme teetarinoista noudattakaamme hänen ohjettaan: Juokaamme sillä välin pieni kulaus teetä. Iltapäivän hohde kirkastaa bambut, suihkulähteet pulppuavat iloa ja mäntyjen humina kuuluu pannussamme. Unelmoikaamme katoavasta ja viivähtäkäämme asioiden kauniissa järjettömyydessä.

Kirjan on suomentanut ja johdannon kirjoittanut Minna Törmä.

Kustantaja: Taide
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789516080881
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 68.27

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.