Potilaan tiedonsaantioikeus terveydenhuollossa

Paaso, Ilpo

Tiedonsaantioikeutta sääntelevien normien hallintaa koskevien teoreettisten kysymysten lisäksi kirjassa käsitellään perusteellisesti potilaan tiedonsaantioikeuden syntymistä ja tiedonsaantioikeuden toteuttamisen kannalta keskeisiä seikkoja, kuten tietojen antajaa, antamisajankohtaa, antamistapaa, maksullisuutta ja kielikysymystä. Niin ikään kirjassa selvitetään annettavan informaation sisältöä, tiedonsaantioikeuden rajoittamista sekä potilaan oikeussuojaa ja terveydenhuoltohenkilöstön vastuuta tiedonsaantioikeuden rikkomistapauksissa.

Teoksessa esitetyt tulkintakannanotot perustuvat kotimaisen lainsäädännön sekä oikeus- ja hallintokäytännön analyysin ohella mm. Euroopan neuvoston biolääketiedesopimuksen määräyksiin.

Esityksen tieteellisistä lähtökohdista ja sitoumuksista huolimatta teoksella on huomattavaa käytännön merkitystä. Se on tärkeä työväline terveydenhuollon henkilöstölle, terveydenhuollon hallinnossa toimiville virkamiehille, potilasasiamiehille ja lakimiehille.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789516700611
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 33.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Terveys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.