Sarjakuvavinkkaajan opas

Hakkola, Kalle

Sarjakuvavinkkaajan opas on tarkoitettu opettajille, kirjastonhoitajille sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Vinkkaaminen on kirjastotyön arkipäivää. Sarjakuviin tutustuminen vaatii vinkkaajalta erilaista ajattelua kuin perinteisen kirjan vinkkaaminen. Myös sarjakuvan lukutaito poikkeaa tavallisesta lukutaidosta. Sarjakuvavinkkausta voi hyvin suunnata niin lapsille, nuorille, aikuisille, opettajille kuin eläkeläisillekin.

Oppaassa vinkattavat albumit esitellään monesta näkökulmasta. Esimerkiksi osa albumin juonesta muunnetaan kertomakirjalliseen muotoon ja kerrotaan tarinasta lyhyesti. Kirjassa pohditaan myös sarjakuvan yhteiskunnallisuutta, esitellään hahmoja ja niiden taustoja. Keskiöön nousevat lisäksi grafiikka, tekniikka, piirtäjät ja kirjoittajat. Vinkkaussivulla on aina esimerkkejä esiteltävän albumin sivuista.

Kirjassa vinkataan laajemmin 40 sarjakuva-albumia, erilaisten kohderyhmien ja aiheiden mukaan. Lisäksi esitellään lyhyesti yli 100 muuta kiinnostavaa teosta. Kirjan lopussa oleva laaja asiasanahakemisto auttaa myös aihepiirien löytämiseen.

Sarjakuvat voivat olla nuorille läheinen tapa käsitellä vaikeita aiheita ja traumoja. Vinkkausoppaan avulla esimerkiksi vaikeisiin asioihin liittyvät teokset ovat helposti opettajien ja kirjastotyöntekijöiden löydettävissä.

Kustantaja: Avain
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789516929906
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.