Valtio, alue, politiikka

Moisio, Sami

"Valtio, alue, politiikka" avaa uudenlaisen perspektiivin Suomen valtion alueelliseen kehitykseen ja aluepoliittiseen toimintaan toisesta maailmansodasta nykypäivään. Teoksessa tarkastellaan erilaisiin aineistoihin perustuen 1940-luvun lopulta lähtien vähittäin kehittynyttä alueellisesti hajautettua hyvinvointivaltiota ja sen muuntautumista kohden hajautettua kilpailuvaltiota 1990-luvulla. Teoksessa esitellään myös sellaisia 2000-luvun alun poliittisia prosesseja, joissa Suomen tilallinen rakenne on jälleen ollut voimakkaan uudelleenmuokkaamisen kohteena.

Teoksessa tarkastellaan, kuinka Suomen valtioalueeseen ja valtion väestöön on pyritty vaikuttamaan eri tavoilla eri aikoina, kun poliittisessa toiminnassa on valtion sisäisiin ja ulkoisiin yhteiskunnallisiin kehityskulkuihin vastattu.

Teos soveltuu oppikirjaksi sekä yliopisto-opetuksessa että muussa kansansivistystyössä alue- ja yhdyskuntarakennetta sekä niihin vaikuttavaa poliittista toimintaa tai yleisen yhteiskuntapolitiikan kehitystä käsittelevillä tieteenaloilla.

Sami Moisio on Oulun yliopiston maantieteen professori.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517683869
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.