Parlamentarismi retorisena politiikkana
Ei saatavilla

Parlamentarismi retorisena politiikkana

Palonen, Kari

Kari Palonen on paneutunut parlamentaarisen politiikan käsitehistoriaan, menettelyihin ja puhetapoihin eri maissa ja eri aikakausilla. Hän korostaa sitä, kuinka vastakkaiset näkökulmat ja niiden kannattajien välinen kiistely ovat parlamentaarisen politiikan käsitteellisiä edellytyksiä. Hän käsittelee muun muassa parlamentarismin malliesimerkin, Britannian parlamentin, menettelytapojen historiaa ja parlamentarismin poliittista teoriaa. Max Weberin tavoin Palonen ymmärtää parlamentaarisen politiikan ideaalityypiksi, jota voi poliittisesti käyttää sekä parlamenteissa että niiden ulkopuolella. Parlamentarisoimisen Palonen puolestaan käsittää poliittisen kulttuurin ja ajattelun tyyliksi, retoriikan ja debatoimisen politiikan malliesimerkiksi, ei vain ahtaasti hallitsemisen tekniikaksi.

Kokoelma sisältää analyyseja parlamentaarisista käytännöistä eri yhteyksissä sekä pohdintoja poliittisten instituutioiden, kuten vaalien, parlamentarisoinnin mahdollisuuksista. Harmittomien osallistumispuheiden sijasta tekijä tarjoaa poliittiseen keskusteluun näkökulman parlamentaarisiin vaihtoehtoihin, joiden etsimisen ja käytön hän katsoo myös edellyttävän ammattimaisia poliitikkoja.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517683968
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: K38182
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.