Loppupeli: onko maapallo keikahduspisteessä?

Barnosky, Anthony; Hadly, Elizabeth

Vielä ei ole myöhäistä muuttaa maapallon tulevaisuutta. Mutta kello käy.

Mitä tapahtuu, kun maapallon väestö lisääntyy kolmella miljardilla seuraavan 30 vuoden aikana? Loppuuko ruoka ja juomavesi? Miten tuotamme tarvitsemamme energian? Kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa? Syttyykö lisää sotia? Maapallon tila lähenee kriittistä pistettä, mutta vielä ei ole myöhäistä muuttaa kurssia.

Maailmankuulut paleontologit Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly ravistelevat kirjallaan Loppupeli. He kartoittavat ihmiskunnan olemassaolon nyt ja tulevaisuudessa vaarantavia uhkia: nälkää, janoa ja niistä johtuvia sotia, myrskyjä, tavarapaljoutta ja uusia sairauksia. Työ vie heidät Guineaan, Sudaniin, Irakiin, Yhdysvaltoihin ja Gazan kaistaleelle.

Silti on toivoa. Barnosky ja Hadly esittelevät Loppupelissä käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia keinoja, joilla kääntää kehityksen suunta – mutta vain, jos me kaikki toimimme nopeasti. Aikaa on korkeintaan kaksi vuosikymmentä. Tik tak.

Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly ovat maailmankuuluja yhdysvaltalaisia biologeja ja paleontologeja. Barnosky toimii Berkeleyn yliopistossa ja Hadly Stanfordin yliopistossa.

"Loppupelissä Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly kuvaavat lennokkaasti ekologisia uhkia, joita tulemme kohtaamaan. Nyt tiedämme haasteet, täytyy enää toimia." – New Scientist

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517685818
Ilmestymisvuosi: 2017
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.