Korkein opetus

Himanka, Juha

Mitkä ovat opettamisen lähtökohdat yliopistossa ja korkeakoulussa? Tämä teos asettaa korkeakoulupedagogiikan historialliseen ja filosofiseen kontekstiin sekä korostaa oppimisen tutkimuksen monialaisuutta. 

Nykyään korkeinta opetusta rajoitutaan usein tarkastelemaan kasvatustieteen ja psykologian näkökulmasta. Tosiasiassa oppiminen on koko yliopistoyhteisön asia. Länsimaisen korkeimman opetuksen lähtökohta on aina antiikista alkaen ollut oppimisen itsenäisyys. Sen varaan yliopiston menestys on rakentunut. Yliopistossa opettaja ei vain ohjaa opiskelijaa ajattelemaan itsenäisesti vaan myös pohtii itse omaa opetustaan.

Tämä teos kutsuu ajattelemaan korkeinta oppimista yhdessä. Kirja auttaa opettajia miettimään, mistä opetuksessa ja siinä onnistumisessa on kyse ja selvittää samalla alan keskeiset lähtökohdat, ongelmat ja käsitteet. Yliopistouudistusten keskellä teos auttaa hahmottamaan olennaisen. Teos on tarkoitettu korkeimman opetuksen peruskirjaksi ja soveltuu myös yliopistopedagogiikan kursseille. 

FT Juha Himanka on filosofian yliopistonlehtori Lapin yliopistossa. Hän on toiminut yliopistopedagogiikan yliopistonlehtorina Helsingin ja Tampereen yliopistoissa.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517686877
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 38.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.