Voittajien ja häviäjien Suomi - Asuntovarallisuuden uusjako

Kempas, Karla; Tegelberg, Veera

Haaveiletko omistusasunnosta? Oletko asuntosijoittaja? Vai onko käsissäsi koti, jonka arvo on romahtanut?

Voittajien ja häviäjien Suomi kertoo, miksi oma asunto kartuttaa yhä harvemman suomalaisen varallisuutta, mitä siitä seuraa ja mitä eriytymiselle voi tehdä.

Asuminen lohkaisee suuren osan suomalaisten tuloista. Varallisuutemme on sijoitettu seiniin, koska omistusasumista on pidetty omaisuuden turvana. Näin ei enää ole. Yhden vuosikymmenen aikana on tultu tilanteeseen, jossa asuntojen arvo karkaa toisaalla käsistä ja toisaalla kaupaksi ei mene edes hyväkuntoinen koti. Taloudellisia voittajia ja häviäjiä asuu niin maaseudulla kuin isoissa kaupungeissakin.

Kirja tarjoaa kokonaisvaltaisen kuvan kehityksestä, jossa asuntovarallisuus eriytyy ja asumisesta puhutaan yhä enemmän sijoituksena. Teos perustuu tilastotietoon, aiempaan tutkimukseen ja eriytymisestä hyötyneiden sekä kärsineiden suomalaisten tarinoihin.

Hintojen eriytymisen kiihtyminen osuu jokaiseen meistä, mutta olemme varautuneet ongelmiin kehnosti. Miltä näyttää suomalaisten asuntovarallisuus 20 vuoden päästä, jos kehitys jatkuu nykyisellään?

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517688512
Kirjastoluokka: 37.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.