ELÄVÄ LUOKKA

Skeggs Beverley

Luokkien on sanottu kadonneen, mutta luokkatutkimuksen elinvoimaisuudesta päätellen niitä on edelleen olemassa, joskin eri muodoissa kuin aiemmin. Beverley Skeggs edustaa luokkatutkimusta, jossa pääasia ei ole ihmisten tilastointi eri luokkiin taloudellisten seikkojen nojalla. Sen sijaan hän lähestyy yhteiskuntaluokkia kulttuurin ja arvottamisen näkökulmista.

Skeggs tarkastelee sitä, kuinka tietyistä ryhmistä tulee kulttuurisesti määritettyjä ja kuinka määrittely ja symbolointi tapahtuvat? Miten joistakin kulttuurin osista tulee hyviä ja arvokkaita, toisista pahoja ja arvottomia? Miksi luokittelu on ylipäänsä meidän tapamme ymmärtää nykyaikaa? Hän analysoi myös sitä, kuinka tällaisten määrittelyjen kautta rakennetaan ja arvotetaan yhteiskunnallisia luokkia. Arvottamista ja määrittelyä harjoitetaan sekä suorasti että epäsuorasti niin populaarikulttuurissa, poliittisessa retoriikassa kuin akateemisessa tutkimuksessakin. Arvottomina pidettyjen luokkien avulla muiden on mahdollista tunnistaa oma erilaisuutensa ja arvonsa - sekä taloudellinen että moraalinen.

Skeggs on tuonut luokkatutkimukseen uusia metodologisia ja teoreettisia avauksia, jotka ovat merkinneet läpimurtoa luokkatutkimuksen alueella. Hän toimii sosiologian professorina Lontoon yliopiston Goldsmiths’ Collegessa.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789517689038
Kirjastoluokka: 30.11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tietopyt 1a

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.