Vammaiset ihmiset kansalaisina

Teittinen, Antti; Kivistö, Mari; Tarvainen, Merja; Hautala, Sanna

Millaisilla ehdoilla vammaisten ihmisten kansalaisuus rakentuu ja rakennetaan 2020-luvun Suomessa?

Käsillä oleva teos on monipuolinen katsaus vammaisten ihmisten kansalaisuuden muotoutumisesta muuttuvissa toimintaympäristöissä. Yhdistyneiden kansakuntien vammaisten oikeuksien yleissopimus luo velvoitteita kansalaisuutta, oikeuksia ja osallisuutta koskevalle tiedontuotannolle.

Vammaisten ihmisten oikeudet ja asema kansalaisina ovat tulleet ajankohtaisiksi myös maailmanlaajuisen koronakriisin aikana. Vammaisten ihmisten kansalaisuus kiinnittyy paitsi poikkeusolojen niin myös tavanomaisen elämän kysymyksiin.

Teoksessa tehdään näkyväksi vammaisten ihmisten muuttuvaa kansalaisuutta sekä analysoidaan kansalaisuudelle käytännössä asettuvia ehtoja, esteitä ja edellytyksiä. Vammaisten ihmisten kansalaisuutta tarkastellaan erilaisista näkökulmista, kuten oikeudellisena, työvoimapoliittisena sekä taloudellisena ja palveluiden saatavuuteen liittyvänä kysymyksenä.

"Vammaiset ihmiset kansalaisina" perkaa tutkimuksen, vammaisuuden yhteiskuntapoliittisten tavoitteiden ja elämän ehtojen vuoropuhelua. Teos on tarkoitettu palvelemaan laajaa lukijakuntaa ja sopii kaikille vammaisuudesta yhteiskunnassa kiinnostuneille lukijoille.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517689274
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 37.233
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.