Vesihuollon myytit

Katko, Tapio

Onko pullotettu vesi parempaa kuin hanavesi? Tuhlataanko Suomessa vettä? Onko vesi ihmisoikeus?
Vesi on monella tapaa keskeinen osa arkielämäämme, ja sillä on ollut suuri vaikutus elämänlaatumme kohenemiseen. Vaikka vesi on tiiviisti läsnä arjessa, harvemmin tulemme ajatelleeksi, mitä kaikkea yhdyskuntien vesihuoltoon kätkeytyy. Vesihän tulee hanasta - vai olisiko totuus sittenkin monisyisempi?

Tosiasiassa vesi ja vesihuolto ovat moninaisia ilmiöitä, ja niihin myös liitetään hyvin erityyppisiä merkityksiä. Välillä näistä merkityksistä voi muodostua myyttejä, eräänlaisia pinttyneitä puolitotuuksia.

Vesihuollon myytit esittää 24 myyttiä suomalaisen vesihuollon tilasta. Teos nojaa tutkittuun tietoon ja pyrkii avaamaan juuri niitä vesihuoltoon liittyviä kysymyksiä, jotka usein askarruttavat kansalaisia. Samalla teos pohtii, kuinka suomalaista vesihuoltoa voisi kehittää kestävämmäksi.

Teoksen kirjoittajat Tapio Katko, Petri Juuti ja Riikka Juuti ovat vesihuoltopalveluiden tutkijoita Tampereen yliopistosta. Teosta elävöittävät Pertti Väyrysen humoristiset piirrokset.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517689786
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 66.93
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.