Ohi liitävä enkeli

Pulkkinen, J.P.

 

"Äänet ovat mieltä vailla, mutta kun olosuhteet ovat oikeat, ne järjestyvät ja tulevat kuin hiljainen puhe."

Ohi liitävä enkeli kertoo päivästä eräässä eurooppalaisessa kaupungissa. Vanha elokuvaohjaaja antaa kahdelle äänityöläiselle, Irinalle ja Julialle, tehtävän: hän haluaa elokuvaansa ohi liitävän enkelin äänen. Hän tietää kuulleensa sen kerran, eräässä elokuvassa, vuosia sitten. Eivätkö Irina ja Julia voisi löytää sen hänelle uudelleen vähän kuin kadotetun rakkauden?

Naiset lähtevät studiosaarelta ja tapaavat vuosia aiemmin samalta saarelta lähteneen äänisuunnittelijan. Päivä on matka elokuvan ja sen tekijöiden menneisyyteen, mutta Irinalle siitä muodostuu myös matka hänen omaan tarinaansa, siihen joka äidin, elokuvakäsikirjoittajan, kynässä kerrasta toiseen muuttui tekstiksi, fiktioksi.

Elokuva synnyttää ja herättää kuolleista, mutta sen parissa työtään tekevät kykenevät paljon vähempään. He yrittävät pitää unelmiaan hengissä, mutta joutuvat ruokkimaan painajaisiaan. Kaupunki kurottaa kohti menestystä, mutta on sidoksissa menneisyyteen, joka yhtaikaa etääntyy ja saa päähenkilöt kiinni. He vilkuilevat taakseen, ja samalla eräs heistä elää viimeistä päiväänsä. Kaikki he ovat velkaa tavallaan: velkojilleen, vanhemmilleen, menneisyydelleen, taiteelle.

Ohi liitävä enkeli on kaunis ja kielessä viipyilevä tarina muistamisesta ja taiteesta. Se on kirjoitettu kuin viime vuosisadan keskieurooppalainen romaani, joka viekoittelee suloisesti menneeseen ja aisteihin.

 

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518510027
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.