Ristiaallokossa
Ei saatavilla

Ristiaallokossa

Lehtonen, Juha

Nykyajan merimiesjuttuja lajin parhaassa perinteessä.


Miten kolmemetrinen jättiläistursas kaapataan paljain käsin tiukkaan niskaotteeseen ja raahataan rantaan? Miksi kalifornialaisen merentutkimusaluksen kippari tapasi pestä jalkansa bourbonilla? Miten maltalaisesta albakakadusta sukeutui armoton saunamies? Kuinka Ranualle myytiin sukellusvene ja miten se vaikutti paikalliseen riekkokantaan? Entä miten kahdeksantuhatta bumerangia päätyi turkulaiseen autotalliin? 

Merenkulku ei tänäkään päivänä rajoitu ruotsinlautoille, eikä maailman reuna ole Kemi-Rotterdam-linja. Horisontti on edelleen siellä missä se on aina ollut, ja loppuu sinne missä maa alkaa. 

Siellä missä maa loppuu alkavat merimiehet. Merimiesten myötä alkavat merimiesjutut. 

Ristiaallokossa on yhtaikaa ratkihauska ja jännittävä kokoelma tositapauksia, joita meri on suomalaisen merikapteenin eteen kotimaassa ja maailman kaukaisilla laidoilla pärskytellyt. Samalla kirja on kertomus kaukomerillä purjehtivan merimiehen arkipäivästä, eräästä matkasta ja sen traagisesta lopusta. Se on yhden kipparin muistelus jo kolmekymmentä vuotta kestäneeltä törniltä. Matkalta, jollaiselle yhä harvempi suomalainen merenkulkija lähtee.

 

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518510249

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.