Vohveleita ja tillinvarsia

Ranin, Matti

Matti Raninin elämäkertateos Käsi otsalla! saavutti valtavan suosion ilmestyessään. Nyt rakastettu näyttelijä tekee löytöretken ruokamuistoihinsa. Helge ja Saara Raninin poika omaksui jo polvenkorkuisena ennakkoluulottoman asenteen pöydän antimiin. Rahattomina päivinä porilaisessa näyttelijäkodissa syötiin veripalttua ja ruskeaa kastiketta, mutta kerran viikossa saapuva ihmelaatikko, tamperelaisen mesenaatin ruokalähetys, muutti kaiken.

Oluttehtaan prokuristina Pietarin-matkoja tehnyt isoisä herätti kodissaan rakkauden venäläisen keittiön runsauteen, joka näkyy edelleen Raninien joulu- ja pääsiäispöydässä. Matti Ranin muistaa myös niukat ajat, jolloin lusikoitiin sipulisoppaa Pariisin Halleilla, mutta ovat perhe ja ystävät saaneet nauttia rapujen keittämisestä kesäpaikan muuripadassakin.

Oletteko koskaan ihmetelleet, mitä on Kotikadun Kaarlo Kareksen konjakkilasissa? Nyt se ja moni muukin ammattiruokasalaisuus paljastuu: oman osansa kirjassa saavat nimittäin näyttämöllä syödyt ateriat.

Mainion tarinoinnin lomassa Matti Ranin tarjoilee omia ja muidenkin reseptejä. Niinpä lukijakin pääsee kokeilemaan Siimeksen joulusilliä, Äijännokan etikkasieniä ja monia muita rehtejä ruokalajeja. Ohjeet eivät kuitenkaan ole pelkkiä ruokaohjeita: ne kuvaavat ruoanlaiton tarinana ”kolmijalan” (kolmijalkaisen rautapadan) rantaan pystyttämisestä snapsilasien huuhtomiseen merivedessä.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518510645

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.