Finland 12 points!

Murtomäki, Asko

Vaikeuksien kautta voittoon! Sanonta sopii mainiosti kuvaamaan Suomen euroviisumenneisyyttä, jota sävyttävät usko ja toivo, lukuisat pettymykset mutta myös onnistumiset. Tahtoa, yritystä ja taitoa meillä on aina ollut, mutta silti huippumenestyksen saavuttamiseen kului miltei puoli vuosisataa.

Euroviisut ovat kautta aikojen herättäneet suuria tunteita Suomessa, puhumattakaan koko Euroopasta, jossa sillä on aina ollut paljon innokkaita seuraajia. Lordi-yhtyeen Ateenassa vuonna 2006 saavuttaman loppukilpailuvoiton johdosta vuoden 2007 loppukilpailu järjestetään Helsingissä. Tapahtuma tulee olemaan karnevaalijuhla, jota siivittävät jopa 40:n eri maan kilpailudelegaatiot sekä valtava kansainvälinen yleisö.

Upeasti kuvitetussa kirjassaan Finland 12 points! toimittaja Asko Murtomäki esittelee Eurovision laulukilpailun historian, myös niiden vuosien osalta, joina Suomi ei kilpailuun syystä tai toisesta osallistunut. Teos keskittyy kuitenkin Suomeen. Siihen on koottu runsaasti anekdootteja osallistujien iloista ja suruista sekä valtavasti tietoa kilpailujen karsinnoista, sävellyksistä ja tietysti esiintyjistä. Kattavien hakemistojensa ansiosta kirja toimii myös oivallisena viisuhakuteoksena.

Finland 12 points! valottaa omaa suomalaista eurooppalaisuuttamme tavalla, josta ei puutu suloista nostalgiaa eikä huikeita hetkiä.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518511062
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 7889
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.