Valtio
Ei saatavilla

Valtio

Meriläinen, Rosa

Rosa Meriläinen opiskeli politiikkaa samanaikaisesti Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella ja käytännön politiikassa. Hän havaitsi, etteivät kaikki valtio-opilliset viisaudet ja periaatteet näy elävästi arjen politiikassa. Jotkin teoriat tuntuivat jäävän vaille vastinetta todellisuudessa.

Valtio on Meriläisen oma valtio-oppi. Hän kertoo mahdollisimman yleistajuisesti ja viihdyttävästi omat mielipiteensä poliittisen järjestelmän keskeisistä periaatteista. Hän esittää väitteitä, joihin hän kuulee mielellään vastaväitteitä, sillä valtio-opissa ei useimmiten ole kysymys kiistämättömistä tosiasioista, vaan mielipiteistä: "näin minä sen näen, tätä minä haluan."

Kirjassa Meriläinen käy läpi keskeiset valtio-opilliset käsitteet käyttäen hyväksi sitä osallistuvaa havainnointia, jota on saanut poliitikkona tehdä. Osan teorioista ja käsitteistä hän tuomitsee fiktioksi, osa tuntuu hyviltä ihanteilta ja osa faktalta.

Konkreettiset vastaukset kirja antaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:Mikä on yhteiskunta? Mitä on politiikka? Mitä poliitikkojen pitäisi tehdä? Mitä opittavaa utopioista? Millaisia ovat diktaattorit?

Kirja toimii kattavana, mutta helppolukuisena perusteoksena Suomen poliittisesta järjestelmästä. Politiikka on hauskaa, joten siitä voi myös kirjoittaa hauskasti! Meriläinen kirjoittaa järjestelmän sisältä; rakkaudella ja kunnioituksella kaikkia niitä kohtaan, jotka omistautuvat politiikalle. Erityisesti ne, jotka ovat kiinnostuneita demokratian kehittämisestä, löytävät kirjasta välineitä työhönsä.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518511970
Ilmestymisvuosi: 2010

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.