Kontallaan : muistiinpanoja mediasta

Hazard, Kaarina

Kontallaan. Muistiinpanoja mediasta on aikalaistodistus vuosituhannen alun Suomesta. Se sisältää muistiinpanoja vaaleista ja verotiedoista, isoista ja pienistä uutisista, lööpeistä, yleisesti sanoen median välittämästä kulttuuristamme. Me kaikki tiedämme elävämme median välittämässä kulttuurissa – olemme sen mediasta oppineet – mutta millainen tuo kulttuuri on? Mitä siinä tapahtuu, kuka siinä tekee ja mitä? Mikä siinä on tärkeää ja mihin meidän pitäisi kiinnittää huomiota?

Kirjassa Hazard puhuu elämästä yhteiskunnassa, jossa kansalaisliike syntyy suojelemaan sinappia, jossa nuoren naisen iltapuvun läpi kuultavat nännit herättävät suuremman haloon kuin miljoonaoptiot tai tuhatpäiset irtisanomiset ja jossa isänmaalliset tunteet kukkivat tragedioiden äärellä. Miksi meillä aina ja iankaikkisesti pojat tekevät kun tytöt vain ovat, miehet ajavat ja naiset jäävät alle? Miksi nuoret äidit saavat toimintaohjeita vanhoilta miehiltä ja miksi rahakas nainen näyttää aina hieman huoralta?

Nyky-Suomessamme imaginaaritalouden jargon ja järkeistämisen propaganda ovat jo aikapäiviä sitten ohittaneet yhteisen hyvän. Kansalaisetiikka on muuttunut asiakkaan valinnaksi, eikä media ole suinkaan osaton tähän taantumiseen. Miten siihen pitäisi suhtautua, miten olla mediakriittinen? Kontallaan on kirja, jonka aiheista vastuu on lukijalla.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789518512441
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: T07
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.