Meri

Fagerholm, Monika

Meri käsittelee sitä maailmaa joka alkaa rannan loppuessa ja veden alkaessa. Kirjan neljällä runollisella esseellä "Katastrofi", "Veden alla", "Labyrintti" ja "Yksinäisyys" kirjailija Monika Fagerholm ja journalisti Martin Johnson vievät meidät meren armoille. Mereen itsessämme. Villin, pelottavaan ja kaipuuta herättävään. Meri on oma valtakuntansa, myös kuoleman ja kuoleva valtakunta aivan konkreettisesti: Itämeri joka kuolee silmiemme edessä.

Kirjassa historia ja tiede, haastattelut ja reportaasit sekoittuvat omaan ja syvästi henkilökohtaiseen, fakta liukuu fiktioon. Mukana on Göran Sonnevi, joka kirjoitti huikean runoeepoksen "Oceanen". Ja Tomas ja Monika Tranströmer Runmaröllä Tukholman saaristossa, missä Tranströmerin äidinisä asui, lossi jolla oli saaristomeren kartta päässään ja muistin sen kuin virret. Sekä matkailija Kristian Petri ja saksalainen kartografi Judith Schalansky jonka "Atlas of Remote Island - fifty islands I never visited and never will" syntyi lapsuuden kaukokaipuusta väärällä puolella Berliinin muuria.

Meri ei ole kuin ihminen. Meri puhuu totta. Meri ei koskaan rauhoitu. Meri on meri. Ei muuta. Tämä on kirja merestä. Ja meistä.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518514537

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria (ja Rosebud Mini)2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.