Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Blåfield, Ville & Räty, Reetta

Ovatko puoluepolitiikka ja edustuksellinen demokratia likaantuneet, etääntyneet ja menettäneet vetovoimansa? "Haluan toisenlaisen elämän", lausui pääministeri Jyrki Katainen jättäessään tehtävänsä kesken kauden.

Entä onko politiikkaan ryhtyvällä toivoakaan saada aikaan näkyviä muutoksia? Yleinen virsi on, että eduskunnassa valta katoaa uuvuttaviin prosesseihin, kompromisseihin, ryhmäkuriin, korporaatioiden ohjaukseen. Hallitusohjelma sitoo, oppositiossa on mahdollisuus lähinnä räksyttää. Näyttää myös siltä, että yksittäisen poliitikon vaikutusmahdollisuudet kutistuvat, kun talous sanelee niin kutsutut välttämättömyydet. Poliitikon tehtävä on leikata, säästää ja selitellä. Houkutteleeko politiikka tässä tilanteessa maan parhaita kykyjä?

Kuka hullu haluaa poliitikoksi? on poleeminen tietokirja, yhteiskunnallinen puheenvuoro ja keskustelunavaus. Ville Blåfield ja Reetta Räty lähestyvät aihetta journalismin keinoin. Kirjan teksteissä pohditaan muun muassa, miten politiikan ja median suhde on muuttunut ja mitä ovat vaihtoehtoiset yhteiskunnallisen vaikuttamisen tavat. Kirjassa kuullaan myös tunnettujen poliitikkojen ja yhteiskunnallisten ajattelijoiden pohdintaa siitä, miksi moni on täysin turhautunut poliitikon rooliin tai ei halua lähteä enää ehdolle.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518516326
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 32

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.