Kaksi kaupunkia

Sirola, Harri

Kaksi kaupunkia julkaistiin vuonna 1991, mutta se olisi voitu julkaista viime viikolla. Niin ajankohtainen Harri Sirolan kertomus neuvostovallan raiskaamasta valtiosta on nykyisessä Ukrainan kriisin varjostamassa Euroopassa.

Teos oli ilmestyessään ensimmäisiä Suomen ja Viron suhteita käsitteleviä kirjoja ja sai hyvät kritiikit. Parhaimmillaan Sirolaa verrattiin Ernest Hemingwayhin.

Sirolan viisivuotisen kirjoitusprosessin aikana Virossa ehti tapahtua poliittinen mullistus, ja osa kohahduttavasta sisällöstä jäi muun Virouutisoinnin jalkoihin.

Kirjan ydin perustuu virolaisen muusikon Tarmo Urbin ja hänen perheensä haastatteluihin ja sisältää autenttisia kuvauksia nuoren kapinallisen vaiheista 1980-luvun totalitaarisissa pakkolaitoksissa.

Erilaiset kerrontatavat, ihmiskohtalot ja miljööt leikkaavat Sirolan teoksessa tavalla, joka tuo mieleen tämän vuosikymmenen nousevan kirjallisuudenlajin, episodiromaanin.

Jälkisanana julkaistaan luontokuvaus, jonka piti alun perin ilmestyä osana Kaksi kaupunkia -romaania.

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789518516579
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.