Kukkanuottasilla

Mörö, Mari

Mari Mörö on suomalaisen "garden writing"- kirjallisuuden guru. Kaunokirjailijan tyylillä ja intohimoisen puutarha-ammattilaisen osaamisella Mörö taikoo lukijoille toinen toistaan ilahduttavampia tekstejä.

Kukkanuottasilla on kokoelma persoonallisia, hulvattomia pakinoita puutarhanhoidon ankarasta arjesta ja villeistä visioista. Toteemipölli ehtii muuttua mullaksi ennen kuin päätyy paikalleen, hyönteisaineksista vääntyy herkku poikineen, tilusten energioita käy mittailemassa kaikkien konsulttihörhöjen äitihahmo, työkalut saavat siunauksen ruosteen varalta, vihertumppujen vanhainkoti suunnitellaan aasta ööhön, elokuva valmistuu samalla kuin tomaatit kypsyvät junan katolla, kukkasuutareita pestataan rengeiksi kaikenlaisiin koteihin, kasvatusesitelmän pito onnistuu myös jakkupuvutta ja yleisöttä, puutarhahistoriasta on iloa presidentiksi nimitettäessä.

Kirjassa on runsas nelivärikuvitus, sekin Mörön omaa käsialaa. Mörö on rakentanut omaa puutarhaansa Mikkelissä jo 20 vuoden ajan. Kun yksi kivenjärkäle on kammettu paikalleen, on ollut seuraavan vuoro. Muutama kottikärryllinen (ehkä noin 10 000?) on kuskattu kohdilleen hiekkaa, multaa, turvetta. Jokunen kannullinen vettä (keskikokoisen järven verran?) kasveille juotettu. Kun pussillinen siemeniä on peitelty maahan ja parisenttinen pensaantaimi istutettu, pian ovat jo lentäneet hedelmäiset höytyvät ilmassa ja ruskalehdet kerrostuneet kompostiksi.

Ihan kohta on tullut uusi kevät, niin kuin nyt. Kukaan ei ole kirjoittanut puutarhasta kuten Mari Mörö, eikä kovin moni pääse niin liki puutarhaharrastuksen syvintä ydintä.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518518573
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 67.3. 82.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.