Kuinka musiikkia käytetään

Uschanov, Tommi

Miksi lauluissa on pakko olla sanat? Miksi 1950-luvun jazzkritiikki kuulostaa aivan tämän päivän someraivolta? Miten musiikki liittyy ilmastonmuutokseen? Mitä belgialainen popcorn voi opettaa musiikin merkityksestä? Voiko musiikki enää olla yhtä tärkeää kuin ennen, kun sitä voi nykyään koska vain kuunnella niin paljon kuin haluaa? 

Äänentallennuksen keksiminen 1800-luvulla muutti musiikin uudella tavalla konkreettiseksi: joksikin, jota voi ostaa ja myydä, mutta joka usein myös karkaa arvaamattomasti niin myyjien kuin ostajienkin näpeistä. Kuinka musiikkia käytetään on kirja siitä, miten musiikin muuttuminen taiteesta tavaraksi on vapauttanut ihmiset tekemään musiikilla uudenlaisia asioita, mutta myös musiikin tekemään ihmisille uudenlaisia asioita. Samalla kirja nostaa esiin, miten monin eri tavoin musiikki voi liittyä erilaisiin itsensä ulkopuolisiin asioihin, kuten kieleen, historiaan, teknologiaan ja tanssiin - ja miten tietoisuus tästä voi vaikuttaa siihen, millä korvilla musiikkia kuuntelee. 

TOMMI USCHANOV (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija, kääntäjä ja aikamme terävimpiä yhteiskunnallisia keskustelijoita. Uschanov on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010), Miksi Suomi on Suomi (2012), Hätä on tarpeen (2015) ja Sininen tango: esseitä populaarikulttuurista ja historiasta (2017). 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518519754
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 78.11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.