Valitsemisen taito
Ei saatavilla

Valitsemisen taito

Iyengar, Sheena

Elämä on täynnä valintoja. Miten me teemme niitä?

Kännykkäliikkeen asiakas haluaa ostaa uusimman iPhonen mustana, mutta päätyykin valkoiseen kun näkee, millaisia valintoja muut asiakkaat tekevät. Entisen itäblokin maan asukkaalle tarjotaan mahdollisuutta valita mieluinen virvoitusjuoma lukuisten eri vaihtoehtojen joukosta, mutta hän vain ottaa sattumanvaraisesti jonkin niistä; "limsa on limsaa", hän sanoo. Vaikka lapsi tietää, että hänen ei pitäisi painaa isoa punaista nappia (ehdottomasti ei!), hän huomaa kätensä hivuttautuvan sitä kohti. Nuori nainen ja mies päättävät mennä naimisiin - tietäen että he tapaavat toisensa ensimmäisen kerran vasta hääpäivänä.

Miten nämä ihmisen tekivät valintansa? Miten kukin meistä tekee omansa? Määritämme itsemme ja muovaamme elämämme valinnoillamme, mutta mitä tiedämme haluista, motiiveista, ennakkoluuloista ja vaikuttimista, jotka tukevat tai estävät pyrkimyksiämme?

Valitsemisen taito -kirjassa Columbian yliopiston professori Sheena Iyengar, valintojen tekemisen johtava asiantuntija, asettaa itselleen valtavan haasteen: hän haluaa auttaa meitä kehittymään paremmiksi valitsijoiksi. Hän kysyy kiehtovia kysymyksiä: Onko halu tehdä valintoja synnynnäinen vai kulttuurin luoma ominaisuus? Miksi me joskus valitsemme vastoin omaa etuamme? Miten paljon pystymme viime kädessä kontrolloimaan valintojamme? Lopulta Iyengar antaa näihin kysymysiin odottamattomat ja syvällekäyvät vastaukset, jotka perustuvat hänen palkittuihin, mullistaviin tutkimuksiinsa.

Tämä kirja kertoo siitä, miten valinta ja vapaus ovat monimutkaisessa suhteessa ja miksi ne eivät aina kulje käsi kädessä ja siitä, miten liian suuri vaihtoehtojen määrä voi saattaa meidät ymmälle ja johtaa epämiellyttäviin kokemuksiin. Mutta mikä tärkeintä, lukijalle selviää, miten monet erilaiset näkyvät ja huomaamattomat voimat muovaavat sekä arkipäiväisiä että elämämme kannalta ratkaisevia valintoja. Tämä merkittävä teos näyttää, miten me rakennamme elämämme - yksi valinta kerrallaan.

Kustantaja: Art House
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518844733
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 3012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.