Viidakosta villiin länteen: Helsingin pojat leffassa

Vesterinen, Ilmari

Lättähattujen ja nilkkasukkatyttöjen vuosikymmenellä 50-luvulla amerikkalainen nuorisokulttuuri levisi myös Suomeen. Sodan aikana ja vähän sen jälkeen syntyneellä sukupolvella oli vain vähän ajanviettoon sopivia paikkoja: nuorilta kaikki oli kielletty.


Ajanvietteeksi tuli elokuva, jonka kysyntä oli ennennäkemätöntä. Suomen teattereihin tuotiin 200 pitkää elokuvaa vuosittain, ja elokuvateatteriverkosto oli tiheimmillään. Suosikkielokuvat olivat kuin sarjakuvat: samat sankarit ratsastivat elokuvasta ja sarjakuvalehdestä toiseen.

Viidakosta villiin länteen kuljettaa lukijansa 50-luvun Helsingin kaduille, teattereihin ja nuorison maailmaan. Teoksen aineisto on koottu haastatteluista, arkistoista ja sanomalehdistä, ja sen runsaasta kuvituksesta ainutkertaisen osan muodostavat japanilaisen Chujo Watanaben Helsingistä olympiakisojen aikana ottamat, ennen julkaisemattomat kuvat.

Kustantaja: Jalava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518875201
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 774

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.