Venäjän viimeinen diversantti

Troitski, Artemi

Karhea ja kirpeä läpileikkaus Putinin Venäjän arjesta, kulttuurista ja politiikasta. Troitski on Venäjän viimeinen diversantti, jonka terävät huomiot Venäjästä ja venäläisistä eivät jätä ketään kylmäksi. Hänen kuvansa nyky-Venäjästä on synkkä. Harvalukuinen ökyrikas rosvolauma rellestää maassa ja Kremlin valtaklikki koostuu entisistä KGB-miehistä ja kenraaleista. Näköpiirissä olevat vaihtoehdot näyttävät olevan vain huonoja tai vielä huonompia. Samalla kansa viis veisaa ja juopottelee itsensä hengiltä. Kirja on kehityskertomus, alun ironia vaihtuu kasvavaan raivoon ja lopulta turhautumiseen. Miksi enää kirjoittaa?

Troitskin edellinen menestyskirja Kiinnostavia aikoja oli aikalaiskuva Venäjän sekavasta synnystä Neuvostoliiton raunioilta. Melankolinen, ironinen, hauska ja katkera kuvaus hulluista vuosista, jotka päättyivät Tšetšenian toiseen sotaan ja Putinin valtaannousuun. Tämän teoksen kirjoitukset on pääosin julkaistu aiemmin Troitskin toimittamalla diversant.ru-nettisivustolla.

Troitski (s. 1955), on Venäjän tunnetuimpia journalismin ja kulttuurin moniottelijoita. Hän tuli lännessä tunnetuksi perestroikan aikana venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana. Nykyisin hän muun muassa toimittaa radio-ohjelmia, luennoi ja toimii venäläisessä ympäristöliikkeessä.

"Troitskin teksti on viltävää, eikä se säästä kohteitaan. Hän paljastaa kytkökset ja pelin säännöt, osaa poimia oleellisen ja sanoo sen julki." – Seppo Paajanen, Etelä-Saimaa

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520100247
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 97

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.