Herttakuninkaan matkat

Krall, Hanna

Juutalaisnaisen matka toisen maailmansodan kurimuksessa.

Herttakuninkaan matkat kertoo juutalaisnaisen tarinan toisen maailmansodan julmuuksien keskellä. Nainen karkaa ghetosta puolalaisen ei-juutalaisen henkilöllisyydellä, päätyy keskitysleirien kauhuihin, pakomatkoille, Gestapon kuulusteltavaksi ja poliisien raiskaamaksi. Hän kestää kaiken vain siksi, että on päättänyt löytää toiselle keskitysleirille päätyneen miehensä. Tarina osoittaa, kuinka rakkauden täyttämä sydän auttaa ihmistä kestämään sodan ja keskitysleirien helvetin. Kuinka oveluudella ja luonteenlujuudella voi selvitä epätoivoisista tilanteista.

Hanna Krall on Puolan tunnetuimpia ja eniten käännettyjä nykykirjailijoita. Häntä pidetään Ryszard Kapuscinskin rinnalla niin sanotun puolalaisen reportaasikoulukunnan perustajana. Ennen Herttakuninkaan matkat -romaania häneltä on suomennettu romaani Kilpajuoksu isä Jumalan kanssa kaksikymmentäviisi vuotta sitten.

Elämä ja kohtalo ovat Krallille kirjallisuutta suurempia, mahdottomia kuvata, mutta samalla jotakin, josta on pakko kirjoittaa. Hänen tuotantonsa kasvaa holokaustista ja sen jälkeensä jättämistä haavoista puolalaisissa, juutalaisissa ja puolalais-juutalaisissa suhteissa. Krall on luonut oman persoonallisen reportaasityylinsä – kirjallisuudenlajien risteymän, fiktion ja reportaasin harvinaisen ja omaperäisen välimuodon. Kuvailu on lyhyttä ja pidättyväistä, hyvin epäsentimentaalista. Tiukka ja lakoninen tyyli on kuitenkin samalla runollista, jopa hypnoottista.

"Pienet arkiset yksiyitskohdat tuovat piinaavan lähelle." – Päivi Mäkirinta, Kotivinkki

"Herttakuninkaan matkat on vaikuttava, muodoltaan oikullinen täysipainoinen kaunokirjallinen teos." - Hannu Marttila, Helsingin Sanomat

"Kirja on todistusvoimainen dokumentti ajasta, jonka piti olla jotain suurta kasvavalle nuorisolle ja ihanille naisille. Naisille jotka sodassa kokemiensa kärsimysten ja nöyryytysten tähden vaikenivat miesten seurassa. Krallin teos on muodoltaan pieni, mutta merkitykseltään suuri." – Arto Tuominen, Tiedonantaja

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520100353
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.