Tyttö sodassa

Villa, Kyllikki

Kyllikki Villa oli 17-vuotias, kun hän lähti jatkosotaan viestilotaksi. Komennuste ajan, vuodet 1941–1944, hän oli tiiviissä kirjeenvaihdossa äitinsä kanssa. Näistä kirjeistä ja päiväkirjakatkelmista koottu Tyttö sodassa on dokumentti kenttälotan arjesta sekä toisaalta kotirintaman korvaamattomasta taustatuesta.

Villan kirja todistaa, että sodan keskelläkin ihminen elää omaa nykyhetkeään, ei historiallista tilannetta, jonka kokonaisuutta hän ei välttämättä hahmota. Komennuspaikan sotilaat ja lotat viettävät pitkiä aikoja epävarmuudessa kaukana läheisistään, joten heidän yhteisönsä muotoutuu tiiviiksi. Keskinäinen huolenpito, huumori ja hulluttelu auttavat sietämään vaativia oloja ja kestämään menetyksiä. Niinpä tässä kirjassa nauretaan, lauletaan ja tanssitaan paljon – ja herkutellaan aina kun voidaan.

Tyttö sodassa on myös kuvaus äidin ja tyttären suhteesta sekä nuoren naisen aikuistumisesta. Tulevan suomentajan, kirjailijan ja valtamerimatkaajan maailmankuva ja elämänvalinnat kuultavat jo läpi kirjeistä, joissa luonto on lohduttajista suurin ja kirjat kulkevat kumppanina rinnalla.


Kyllikki Villa (s. 1923) on pitkän linjan kirjailija ja suomentaja. Matkapäiväkirja Vanhan rouvan lokikirja (2004) poiki sekä Vuoden Valopilkun tittelin että valinnan Vuoden Matkakirjaksi. Like on julkaissut myös Villan kootut runot Ei eilistä, ei huomista (2005).


"Kirjeet sieltä jostakin ovat terveellistä luettavaa kelle tahansa. Erityisen kiinnostavia ne ovat niille, jotka ovat itse kokeneet saman, tai sille, joka on lapsena kuunnellut vanhempien tai isovanhempien juttuja sodasta. Tässä se kaikki on nyt reaaliaikaisena."
- Maria Mäkelä, Ilkka

"Kirjeiden myötä tuntee pääsevänsä suoraan yli kuudenkymmenen vuoden takaisiin tunnelmiin."
- Anne Helttunen, MeNaiset

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789520100377
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: T
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.