Leikkaus (Elävä kuva, elävä ääni -sarjan 2. osa)

Pirilä; Kivi

Käytännönläheinen ja teoreettiselta pohjaltaan vankka teos rohkaisee elokuvantekijää taiteelliseen luovuuteen ja yksilöllisten ratkaisumallien etsimiseen.

Leikkaus johdattaa lukijansa lennokkaan tekstin ja selkeiden piirrosesimerkkien siivittämänä elokuvanteon salaisimpiin sopukoihin, editointihuoneen mystiseen hämyyn. Leikkausta ei ole tarkoitettu pelkästään tekniikan käsikirjaksi, vaan ennemminkin se herättelee esiin elokuvantekijöiden uinuvia ilmaisullisia intohimoja, jotka valitettavan usein piilotetaan arkipäivän maneerien kätköihin. Millaisia erilaisia elokuvakerronnan tapoja leikkaaja voi hyödyntää? Miten käytetään ääntä, miljöötä ja henkilöiden toimintaa elokuvallisen jatkuvuuden luomiseen?

Kirjoittajat kampaavat aiheensa perusteellisesti ja pieteetillä. Teoksessa käydään läpi esimerkkejä niin menneen ajan mestareilta, Hollywoodin unelmatehtaalta kuin uuden aallon puhtoisilta puritaaneiltakin, unohtamatta tämän päivän sähköisiä sankareita, digitaalitekniikan valtiaita. Teosesimerkkejä täydentää elokuvaleikkaaja Kristiina Nisulan perusteellinen, kuva kuvalta etenevä analyysi Jean-Luc Godardin elokuvan Etunimi Carmen leikkausratkaisuista.

Leikkaus on toinen, itsenäinen osa kokeneiden tekijöiden kolmiosaisesta teossarjasta Elävä kuva – elävä ääni. Viimeinen osa Koko teos julkaistaan lähivuosina.

 

Kommentteja teossarjan ensimmäisestä osasta:

Otos rohkaisee lukijoitaan ajattelemaan itse. Vaikka itse pitääkin ajatella, niin pyörää ei tarvitse ryhtyä keksimään uudestaan, siksi Otos on hyvä ja tarpeellinen kirja.” – Antti Selkokari, Aamulehti

Otos selvittää monia tärkeitä perusasioita ja tarjoaa selkeitä esimerkkejä siitä, miten elokuvan kerronta toimii.” – Suomen Kuvalehti

"Se yhdistää onnistuneesti teoreettisen taustan hyvin käytännölliseen työhön." – Heikki Jokinen, Visio

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520100605
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 774

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 16
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.