Kusiaistarha ja muita epätoivoisia tilanteita

Rich, Simon

RATKIRIEMUKKAITA HUOMIOITA MAAILMAN KAMALUUDESTA

Kusiaistarha on äkkiväärän riemukasta huumoria Monty Pythonin, Woody Allenin ja Steve Martinin hengessä. Simon Rich poimii huumorinkukkia hämmennyksen ja epätoivon kaatopaikoilta. Elämä on niin absurdia ja perikato niin vääjäämätön, että eihän sille voi muuta kuin nauraa.

Kirjassa on 57 esseetä, hilpeää monologia tai muuta tekstikatkelmaa, joista useimmat ovat vain kahden sivun pituisia – lyhyestä virsi kaunis. Nerokkaimmillaan Rich on valaistessaan arkisia tilanteita tai ihmissuhdedynamiikkaa viistosta näkökulmasta, kuten kuvauksessa siitä, millaisiksi lapset kuvittelevat aikuisten illalliskeskustelut:

Isoäiti: Näitkö politiikan? Kylläpä otti pannuun.
Isä: Sama täällä. Sen jälkeen harrastin seksiä.
Setä: Minä harrastan seksiä juuri nyt.
Isä: Niinhän me kaikki.

Rich ei kuvia kumartele: kulttuurielämän tähdet, valtiolliset auktoriteetit ja myyttiset esi-isämme ovat joutuneet rimpuilemaan ihmiselon raadollisten ehtojen keskellä yhtä naurettavilla tavoilla kuin kaikki muutkin. Esimerkiksi tarina nimeltä ”Paluu Beershebaan” täyttää Raamatun kertomuksen aukkopaikkoja kieli poskessa ja kertoo Abrahamin yrityksistä mielistellä Isaac taas puolelleen (”Wau, huomasin juuri että sinulla on valtavat muskelit”) Jumalan päätettyä, ettei hänen tarvitsekaan uhrata poikaansa.

Ilkikuriset kuvaukset, satiiriset piikit, odottamattomat heitot ja ronski suhtautuminen elämän raadollisuuksiin ovat verbaalisia täsmäiskuja alistunutta apatiaa vastaan.

Simon Rich on amerikkalainen humoristi ja Harvard Lampoonin entinen puheenjohtaja, joka on kirjoittanut muun muassa Harvard Lampoonin samannimiseen lehteen sekä Madiin.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520100742
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.