Nova Swing
Ei saatavilla

Nova Swing

Harrison, M. John

Film noiria ja scifiä yhdistelevä taidonnäyte.

Suuret turistialukset lentävät tähdeltä toiselle. Kaikkea on saatavilla: uusi ruumis, uusi minuus. Ihminen voi olla mitä haluaa – paitsi kielletyllä Sausaden vyöhykkeellä, jossa osia Kefahuchin vuosta on alkanut putoilla maahan. Juuri Sausaden vyöhykkeen arvoituksellisuus vetää puoleensa seikkailijoita, jotka käyvät kauppaa oudoilla organismeilla, tuntemattomilla teknologioilla ja biologisilla artefakteilla. Tunkeilu johtaa väkivaltaisiin yhteenottoihin vyöhykkeen vartijoiden kanssa. Varakkaat turistit puolestaan kokeilevat onneaan Sausaden rajaseuduilla oppaanaan epäluotettava Vic Serotonin, turmeltunut sielujen matkaopas. Lisäksi aivan uudenlainen tauti on työntymässä vyöhykkeen rajojen ulkopuolelle.

Vuonna 1945 syntynyt M. John Harrison on palannut 2000-luvun alussa brittiläisen kirjallisuuden kentän eturintamaan genrerajoja rikkovilla, ylistetyillä teksteillään. Kotimaassaan hänet tunnetaan omaperäisenä visionäärinä, jonka tuotanto on aina kulkenut rohkeasti omia polkujaan. Harrison on kirjallinen vaikuttaja, ja hänen ajatuksensa ovat ohjanneet vahvasti englantilaisen kirjallisuuden suuntaa ja päämääriä aina 1960-luvun lopulta lähtien.

Suomessa Harrison sai vuoden 2005 Tähtivaeltaja-palkinnon romaanistaan Valo. Teos on taattua avaruusoopperaa, monisyinen jännittävien arvoitusten, henkeäsalpaavien seikkailuiden ja eri aikatasojen ketju. Film noiria ja scifiä yhdistelevä Nova Swing on löyhästi jatkoa Valolle.

M. John Harrison vierailee Suomessa kesällä 2008.

"Harrison kirjoittaa kulkevaa tekstiä, josta huokuu ihmeen tuntu. Hänen lauseissaan vieraus ja tuttuus ovat kiihottavassa ristiriidassa, mikä nostaa nin henkilöt, paikalliskuvauksen kuin tunnelmankin siivilleen." – Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

Nova Swing on M. John Harrisonin loisteliaan kekseliäs tummasävyinen jatko hänen kulttitieteiskirjalleen Valo, romaani, joka loistaa genrerajojen halki.” The Guardian

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789520100940
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.