Tahdon maailman ilman sotaa

Gruen, Arno

VÄKIVALLATTOMAN MAAILMAN MANIFESTI

Saksalaissyntyinen psykologi Arno Gruen (s. 1923) aloittaa eritoten nuorille suunnatun mutta kaikkia sukupolvia puhuttelevan kirjansa räväkästi. Hänen mukaansa meidän ei tule vain tyytyä siihen, että sotia on. Ne ovat ihmisten aikaansaannosta, ja jokainen voi tehdä jotain niiden estämiseksi. Paremmasta maailmasta ei tarvitse vain haaveilla.

Miksi ajatukselle väkivallattomasta maailmasta naureskellaan? Miksi unelmaa rauhanomaisesta rinnakkainelosta pidetään lapsenomaisena illuusiona? Miksi rauhanmarssijoille hymyillään alentuvasti? Gruenin vastaus on paljonpuhuva: koska unelmien voima vaarantaa sopeutumisen ikuiseksi kuviteltuun todellisuuteen ja maailmanjärjestykseen.

Nimenomaan nuoret pystyvät edelleen tunnistamaan vääryyden ja syrjinnän, koska he tuntevat yhä myötätuntoa uhreja kohtaan. Loputtomien sotien takia ihmiset kysyvät kuitenkin itseltään, onko nykyään ylipäättään oikein tehdä lapsia tähän maailmaan.

Kouriintuntuvammaksi kirjan tekevät esimerkkitapaukset, joissa Yhdysvaltojen nykyjohdon psykologiset ominaisuudet ja heidän ajamansa sotaisa politiikka rinnastetaan toisiinsa.

Arno Gruenin lukuisista kirjoista on aiemmin suomennettu Itseään pettävä ihminen (Otava, 1988).

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520101046
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 322

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.