Ihmeen väkeä! : suomalaisen sirkuksen sankaritarinoita

Purovaara, Tomi

Suomalaisen sirkuksen kokovartalokuva.

2000-luku on merkinnyt suomalaiselle sirkukselle suurta kulttuurista muutosta. Vielä kymmenen vuotta sitten suomalainen sirkuskenttä oli paljon vaisumpi. Nykyään sitä kansoittavat innokkaat harrastajat, vannoutuneet fanit ja huikeisiin suoristuksiin yltävät ammattilaiset. Yhä paremmin voivan perinteisen sirkuksen rinnalla vaikuttavat maailmalla kiitävät nykysirkustaiteilijat, joiden teosten estetiikka syntyy niin musiikin, tanssin kuin elokuvan innoittamana.

Miten on mahdollista, että suomalaisesta sirkuksesta on kehittynyt kuin yhdessä rysäyksessä kansainvälisesti tunnustettu modernin esittävän taiteen muoto, jonka hedelmistä nauttivat vuosittain tuhannet katsojat yli maiden rajojen?

Ihmeen väkeä! tarjoaa vankkaa taustatietoa aikamme sirkussankaruudelle. Eri ikäpolvien taiteilijoiden, kouluttajien ja taustavaikuttajien kertomukset heijastelevat sirkustaiteemme monia ulottuvuuksia, jotka kytkeytyvät kiinnostavalla tavalla myös yhteiskunnallisiin murroksiin. Kurkistukset Ranskan, Kroatian ja Ruotsin sirkukseen liittävät kotimaisen ilmiön kansainvälisiin yhteyksiin.

Tomi Purovaara (FM) on Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja. Hän on julkaissut laajasti sirkusalan artikkeleita ja esityskritiikkejä sekä teoksen Nykysirkus – aarteita, avaimia ja arvoituksia (Like, 2005).

 

Sirkuksen tiedotuskeskuksen sivut: www.sirkusinfo.fi

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520101077
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 7991

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.