Eloni kirja

Vuorinen, Salme

Lähes 100-vuotiaan rautarouvan elämäntarina, josta ei puutu käänteitä.

Salme Vuorisen (s.1913) ensimmäisiä muistikuvia elämästä on isän kaatuminen kansalaissodassa 1918. Isä taisteli punaisten puolella ja oli tuolloisen SDP:n aktiivi. Myös Salme Vuorisesta tuli aktivisti. Hän osallistui muun muassa lapualaiskaudella maanalaisen SKP:n toimintaan.

Omaelämäkerta Eloni kirja kertoo Salme Vuorisen värikkäät vaiheet kouvolalaisesta punaorvosta tamperelaiseksi hienostorouvaksi, helsinkiläiseksi naistaksikuskiksi ja lopulta vaikeasti vammautuneen puolison Harry Verner Vuorisen omaishoitajaksi. Kirjassa käydään läpi Suomen kohtalon hetkiä kovia kokeneen mutta voimakkaan selviytyjän näkökulmasta.

Neljä lasta synnyttänyt Salme Vuorinen on seurannut koko elämänsä aktiivisesti yhteiskunnallisia ja poliittisia ilmiöitä. Hän kirjoittaa edelleen 94-vuotiaana mielipidekirjoituksia lehtiin. Like on aikaisemmin julkaissut Pystykorva-sarjassa Salme Vuorisen elämänkumppanin Harry Verner Vuorisen viime sotien aikaiset vankileiripäiväkirjat teoksessa Myrskyn silmässä (Like 2006).

 

"Kun miettii nykyjulkisuudessa keekoilevia tissiniekkoja ja heidän edesottamuksiaan, niin Salme Vuorinen on silkkaa rautaa!" - Seppo Paajanen, Etelä-Saimaa

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101213
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.