Juoksupoika

Rönkkö, Markku

Hienon ihmiskuvaajan trilogia päättyy sarjan vakavimmalla teoksella.

Tyhjän päälle jäänyt huippujohtaja vaeltaa jäätä pitkin kaukaiseen saareen täyttääkseen kuolleen kaksoisveljensä, duunarijätkän, viimeisen toiveen. Matka lapsuuden maisemiin on matka menetettyihin mahdollisuuksiin, katumukseen ja häpeään. Onko vielä kerran mahdollista saada kovaa maata jalkojensa alle?

”Minä olin sinä. Sinä olit minä. Me olimme sama. Materiaalini tosin oli hauraampaa, sillä jossakin haastattelussa sanoit olevasi kasiarapalmu joka seisoo pystyssä silloinkin kun kaikki ympärillä kaatuu.”
– Veli

”Minä olen kuivunut. Kaikki muut ovat märkiä. Kaikki muut ovat nuoria, vanhatkin. Minä en ole.”
– Vaimo

”Jos mä oonkin vähän roisi suusta, kato perintötekijät ja noin, niin ei se tarkota että mä oon ihan tuulitunneli.”
– Tyttö

”Minä haluaisin sinut alastomana viereeni, viileiden lakanoiden väliin, yöksi ja elämäksi, mutta tiedätkö, kaikki ei ole minua varten.”
– Hän


Markku Rönkkö (s. 1958) on valtiotieteitä opiskellut copywriter ja kirjailija. Kesällä 2005 hän sai Amnestylle tekemästään työstä Cannesin Leijonan, mainosalan Oscarin. Elokuussa 2006 hän debytoi Talonmies-romaanilla. Seuraavana syksynä ilmestynyt Roskakuski (2007) jatkoi duunarimiehen omintakeista kuvausta, ja Juoksupoika on työläistrilogian kolmas osa.


Teoksesta sanottua:

"Taidokas purkaus kvartaalikapitalismin ja uralle uhrautumisen järjettömyydestä." – Jaakko Lyytinen, Helsingin Sanomat

"Rönkön kieli on parhaimmillaan elävää ja dialogit toimivat. Osuvat yksityiskohdat Helsingin kantakaupungista ja nousukasmaisesta elämäntyylistä ilahduttavat." - Nina Paavolainen, Helsingin Sanomat.

"Rönkkö – legendaarinen "elämä on" -mainosmies – etenee kirjallisesta leikittelystä eheään romaaniin, jossa on sekä pintaa että syvyyttä." – Merja Määttänen, Sara.

"Juoksupoika on retki elämässään virhearvioita tehneen miehen sielunmaisemaan. Se on lisäksi kuva ajasta, jossa osaavinkin ammattilainen saattaa eräänä aamuna huomata olevansa tarpeeton, jos kvartaalitalouden ja muuttuvien markkinoiden lainalaisuudet sitä vaativat." – Kimmo Rantanen, Turun Sanomat

"Kuvaus yksinäisestä miehestä vetämässä ahkiota kevätjäällä todella toimii; yöt ovat kylmiä, päivisin aurinko paistaa ja sulattaa jäätä, luonto ja mielentila tukevat toisiaan." – Pentti Pesä, Savon Sanomat


Rönkön aiemmista romaaneista sanottua:

”Selvästi syksyn hienoimpia kirjoja. Tämän tietää, vaikka syksy on vielä kesken.” – Kainuun Sanomat Talonmiehestä

”Päähenkilöistä alkaa välittää, heille toivoo hyvää ja hyvä tapahtuu. Rönkön teksti ja teos on oivaa lääkettä syysmasennukseen tai loka-alakuloon. Syksyn kirjasadon positiivisin yllättäjä on tässä!” – Juha Roiha, Roihan kirja / Radio Suomi Talonmiehestä

”Dialogivoittoinen tarina etenee sutjakkasti, naurattaa. Roskakuski kääntelee paitsi sukupuoli- myös luokkaeroja.” – Hämeen Sanomat

”Rönkön Roskakuski on ihmisen näköinen kirja, aito, koskettava ja ajatuksia herättävä.” – MeNaiset

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101718
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.