Luumukanaa

Satrapi, Marjane

Persepoliksen tekijän älykäs ja sarkastinen sarjakuva, joka herättää pohtimaan oman elämämme valintoja.

Iran 1950-luvulla. Mossadek on juuri syösty vallasta, kun englantilaiset ja yhdysvaltalaiset ovat hermostuneet öljyntuotannon kansallistamisesta. Vallanvaihdosten leimaama lähihistoria heittää pitkiä varjojaan.

Nasser Ali kasvaa täydellisen pikkuveljensä varjossa. Hän kuitenkin rakastaa äitiään ja haluaa olla äidille mieliksi – jopa siinä määrin, että nai tytön, jota ei itse rakasta. Epäonni vainoaa rakkaudessa mutta Nasser Alin Khan turvautuu musiikkiinsa, ja tar soi entistä kauniimmin. Kun vaimo suutuspäissään rikkoo ainutlaatuisen soittimen, muusikon sydän särkyy lopullisesti ja tämä päättää kuolla.

Satrapi kuvaa Luumukanassa yhden miehen traagista kohtaloa kokonaisen kansakunnan kohtalon sijaan. Persepoliksen tapaan tunnelma kevenee tragikoomisella huumorilla ja paikat vaihtuvat: Satrapi ujuttaa tarinaan taitavasti myös Nasser Alin kahden lapsen kohtalot, joiden mukana siirrytään Iranista Yhdysvaltoihin toteuttamaan amerikkalaista unelmaa.

Luumukanaa palkittiin vuoden albumina Angoulemen sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa. Marjane Satrapilta on aiemmin suomennettu omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani Persepolis, jonka hän ohjasi myös animaatioksi. Satrapi asuu Pariisissa.

"Lämpö ja huumori luovivat karmeuksien seassa, ulkopuolisuus ja sitoutuminen vääntävät kättä." – Kaleva

"Satrapin sarjakuvaromaani avaa näkymän uutiskuvien taakse, tavallisten iranilaisten arkeen." – Kumppani

"Albumin huikein jakso tuo mukaan ripauksen maagista realismia, kun paikalle ilmestyy leppoisasti jutusteleva kuolemanenkeli Azrael." – Juha Mäkinen, Savon Sanomat

"Tuttu, persoonallinen tyyli on entisestään parantunut, ja Satrapi sitoo hienosti yhteen tarinan alun ja lopun." – Ari Tiippana, Länsi-Savo

"Luumukanaa osoittaa, että Satrapi ei ole yhden hitin ihme, eivätkä hänen kertojanlahjansa rajoitu oman elämän kuvaamiseen kirpeänhauskasti." - Ville Hänninen, Kainuun Sanomat

"Jälleen kerran tarinan ytimessä on Satrapin kyky yleishumaaneihin oivalluksiin." - Ville Hänninen, Hämeen Sanomat

"Satrapin musta ja valkoinen ovat paljon enemmän kuin mustaa ja valkoista." -Anna

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101909
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.