Peruna - Eräs maailmanhistoria
Ei saatavilla

Peruna - Eräs maailmanhistoria

Reader, John

Maanmainion mukulan ja verrattoman ravintopakkauksen tie Andeilta tähtiin asti

Peruna voidaan keittää, paistaa, muussata, uppopaistaa, vuolla sipsiksi ja soseuttaa, muuttaa jauhoiksi ja vodkaksi, ja onpa sillä nostatettu lempeäkin. Vähähiilihydraattista dieettiä noudattaville se on vihonviimeinen kauhistus mutta useimmille jokapäiväinen peruselintarvike.

Kuinka pottu on löytänyt tiensä Andeilta koko maailman ruokapöytään? Tarinaan mahtuvat Perun Cuzcossa sijaitsevan auringontemppelin kultaiset perunat, Irlannin kuraiset potaatit ja Kiinassa McDonald’sin ranskalaisia varten tuotetut mukulat.

John Reader jäljittää perunan kirjavia vaiheita läpi historian lähtien liikkeelle sen synnystä ja evoluutiosta ja selvittäen kasvin arvoituksellista saapumista Eurooppaan, missä siitä muodostui olennainen osa ruokakulttuuria ja yhteiskuntaa. Peruna – eräs maailmanhistoria valaisee kiinnostavalla tavalla vaatimattomimman ja monikäyttöisimmän elintarvikkeemme biologiaa, historiaa ja yhteiskunnallista merkitystä. Kirjaan on lisätty suomalaisen perunan historiaa valottava artikkeli.

John Reader on kirjailija ja toimittaja, jolla on takanaan jo 40 vuoden mittainen ura.

"Yllättävä, julma ja tavallaan ajaton tarina, joka ei tule mieleen, kun ensimäiset kauan odotetut uudet perunat saapuvat höyryävinä pöytään." – Sakari Nupponen, Lihalehti

Kirjan luettuaan perunaa katsoo uusin silmin." – Pekka Wahlstedt, Tiede

"Peruna-kirja oli yllättävän mielenkiintoinen. Perunan tie eurooppalaisiin ruokapöytiin, sen rooli nälän poistajana ja jopa poliittinen rooli maailmankaupan vapauttajana oli kiinnostava tarina." – Kirsi Piha, HS:n Lukupiiri

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520102272
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 90

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.