First wave: A Microhistory of Early Finnish Electronic Music

Kuljuntausta, Petri

Digitaalisäveltäjä Petri Kuljuntausta on sähköisen taiteen moniottelija, joka on musiikillaan usein määritellyt uudelleen soivan taiteen äärirajoja. Kirjassaan FIRST WAVE hän sukeltaa suomalaisen elektronimusiikin juurille.

1950-60-luvulla suomalaisen elektronisen musiikin pioneerit kuten Erkki Kurenniemi, Henrik Otto Donner, M. A. Numminen, Erkki Salmenhaara, Bengt Johansson ja Kari Rydman tekivät äänikokeilujaan nauhureilla, mikrofoneilla ja itse tehdyillä sähkökoneilla. Silloin luotiin pohja akustisen taiteen uusille tyylilajeille, jotka tulivat vasta vuosia myöhemmin tunnetuiksi. Elektronisen musiikin vanavedessä esiin nousivat tietokonemusiikki, live-elektroniset esitykset, ääniveistokset, sävelletyt ympäristöt, soivat objektit, äänitoiminta ja rytminen teknomusiikki.

Kuljuntausta on haastatellut säveltäjiä ja analysoinut laajan määrän aiheeseen liittyvää traditioaineistoa, medialähteitä ja arkistoaineistoja. Suomalaisen musiikinhistorian unohdettu mikrokulttuurinen vyöhyke saa FIRST WAVEN myötä ensimmäisen väitöstutkimuksensa.

Kuljuntausta on julkaissut Likeltä aiemmin kaksi aiheeseen liittyvää kirjaa On/Off (2002) ja Äänen eXtreme (2006).

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520102357
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.