Amina

Umar, Mohammed

Kaunis ja toiveikas tarina seurapiireistä, joissa ei uskoisi kytevän poliittista vastarintaa ja muutosvoimaa. Nigerialaisten naisten kabineteista kajahtaa vaatimus oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta.

Amina on rikkaan poliitikon nuori ja kaunis vaimo Nigeriassa. Elämä on helppoa, päivät kuluvat ystäviä tapaillen kutsuilla ja kerhoissa. Välillä Amina touhuaa lainsäätäjien vaimojen yhdistyksessä, jonka pääasiallinen tehtävä on keskustella siitä miten voi parhaiten pitää huolta miehestään. Onneksi laaja palveluskunta helpottaa kiireisen rouvan elämää. Yhtäkkiä Amina pääsee ulos linnoituksestaan ja toisenlainen todellisuus näyttäytyy hänelle. Amina joutuu huomaamaan millaista on kaikkein köyhimpien ihmisten elämä.

Amina ei käännä katsettaan eikä jää lepäilemään. Pontevan ystävänsä Fatiman kanssa naiset perustavat salaseuramaisen vastarintaliikkeen. He uskovat, että asioita voi muuttaa paremmiksi ja että köyhyyttä vastaan voi taistella – aseista parhaat ovat tieto ja ymmärrys. Rahalla voi ostaa lääkkeitä ja leipää, mutta suurimmat muutokset vaativat enemmän kuin rahassa voi edes mitata. MOHAMMED UMAR on syntynyt Nigeriassa v. 1958. Hänellä on maisteritutkinnot journalismista Moskovan yliopistosta ja taloustieteistä Middlesexin yliopistosta. Umar on työskennellyt toimittajana ja brittiläisten kustantamoiden agenttina, ja nykyään hän asuu perheineen Lontoossa. Amina on käännetty jo yli 20 kielelle.

Nigerialaissyntyinen brittikirjailija Mohammed Umar vieraili Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2008.

"Aminalle tekee oikeutta lukea se kaunokirjallisena pamflettina tai Minna Cants -tyylisenä yhteiskunnan kuvauksena. -- Vaikka suomalaisen lukijan tekeekin mieli välillä heittää kirja seinään - koska kuvattu epäoikeudenmukaisuus raastaa sisintä - tietopakettina teos ansaitsee suomennoksensa." – Erkki Kanerva, Turun Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520102364
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.