Rahalla saa

Lapidus, Jens

Jättimenestykseksi noussut esikoinen helpon rahan houkutuksista, pintaliitohuumeista ja Tukholman syntisestä alamaailmasta.

Jorge on diileri, joka ei viihdy telkien takana – hän on päättänyt karata kostaakseen niille, jotka hommasivat hänet sisään. Mrado on arvaamaton ja väkivaltainen hormonienkäyttäjä, joka katkoo ihmisten sormia yhdellä kädellä ja silittää hellästi tyttärensä poskea toisella. JW on maalaispoika, joka on valmis painelemaan pimeälle puolelle rahoittaakseen yläluokkaiset bileensä. He kaikki ovat päätyneet helpon rahan toivossa kokaiinipiireihin. Pian heitä yhdistää rahaakin kovempi motivaatio: on löydettävä mies, joka on kohdellut heitä huonosti.

Rahalla saa -teoksen on sanottu olevan todenperäisin Tukholman alamaailmasta koskaan kirjoitettu kirja. Se on herättänyt enemmän huomiota kuin mikään muu esikoinen Ruotsissa vuosikymmeneen. Myyntiluvut ovat jo ylittäneet 400.000 kappaleen. Kirja aloittaa kolmiosaiseksi suunnitellun Stockholm noir -sarjan, jonka toisen osan Like julkaisee vuoden kuluttua.

Jens Lapidus (s. 1974) on menestynyt puolustusasianajaja, joka on edustanut Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia. Kokemukset siirtyvät kirjan sivuille sujuvasti ja kuuluvat kielessä: hän sijoittaa sanat yhtä luontevasti Armanin pukuun pukeutuneen snobin kuin rähjäisen kulmadiilerinkin suuhun. Lapidus asuu Tukholmassa vaimonsa kanssa.

Jens Lapidus vieraili Suomessa syyskuussa.

Lue lisää: www.jenslapidus.fi

"Rahalla saa -dekkaria lukiessa tuntuu siltä, että törmää pastissiin, jossa Brett Easton Ellis ja Jay McInerney kohtaavat James Ellroyn ja Dennis Lehanen." – Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Rahalla saa on viihdyttävä, joutuisasti etenevää ja lukijan mukaansa ottavaa kerrontaa. Kun kirjan laskee kädestään, sen maailma kulkee pitkään mukana. Sen verran intensiivisesti Jens Lapidus lukijaansa vaikuttaa." – Sirkku Nyström, Ruumiin Kulttuuri

"Lapiduksen esikoisteos on moderni mafiakertomus, jonka karskit henkilöhahmot on kuvattu niin sujuvasti, että kirjaa on vaikea laskea kädestään." – Mikael Vehkaoja, Seura

"Kirjan juoni etenee sujuvasti ja vaikka lukija arvaa korttitalon romahduksen, niin romahduksen aiheuttaja on kuitenkin yllätys." – Viva!

"Jännitys kasvaa loppua kohden ja kirja tarjoaa viihdyttävän lukukokemuksen." – Katja Tättäläinen, Kainuun Sanomat

"Mestariteos" – Ruotsin tv (SVT)

"Lapidus piirtää armottoman kuvan kotikaupunkinsa öisestä elämänmenosta kovine huumeineen, rikollisjengeineen ja pintakiiltävine jetset-piireineen. Ruotsissa jo kaksi vuotta sitten ilmestynyt dekkari nousi kotimaassaan heti hitiksi. Samanlaista menestystä sille povataan nyt Suomessa" - Miia Honkanen, Iltalehti

"James Ellroy ruotsiksi." – Göteborgs-Tidningen

"Kokaiinipöllyinen, hikinen, kiivastahtinen odysseia. Erittäin vakuuttava." – Mariestads-Tidningen

"Rahalla saa kuvailee rikollisten maailmaa pelottavan todellisesti." – Mikko Isotalo, Kainuun Sanomat

Lue Savon Sanomien arvio täältä

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520102425
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.