Elossa kuoleman kentillä

Affonco, Denise

”Elää jatkuvassa nälässä ja nähdä 8-vuotiaan tyttärensä hitaasti kuolevan, voimatta antaa hänelle mitään – voiko suurempaa kidutusta olla?”

Kambod�an historian kolkoimmalla kaudella maassa luotiin pakkokeinoin utooppista agraariyhteiskuntaa. Rahasta luovuttiin, lähes kaikki sairaalat suljettiin, kaupunkilaiset pakkosiirrettiin viljelemään riisiä maaseudulle ja ihmisiä vainottiin ja surmattiin vähäisistäkin syistä. Neljässä vuodessa lähes kolmannes maan väestöstä menehtyi.

Denise Affonçon yksityiskohtaisuudessaan järkyttävä kuvaus punakhmerien terrorista perustuu hänen omiin kokemuksiinsa. Hänen miehensä katosi ja todennäköisesti teloitettiin. Denisen toinen lapsi kuoli nälkään kolhoosilla, jolla lapset ikään katsomatta tekivät 12-tuntisia työpäiviä. Poika ja äiti selviytyivät ja saattoivat pakomatkan jälkeen jatkaa elämäänsä Ranskassa.

Affonço kuvaa erityisellä tarkkuudella sitä, millaisia keinoja hallinto käytti tukahduttaakseen perheinstituution ja manipuloidakseen ihmisen kyvyn tuntea inhimillisiä tunteita. ”Miten punaiset khmerit onnistuivat uskottelemaan, että heidän maansa oli paratiisi, jossa ihmiset elivät onnellisina?” Affonço pohtii kirjassaan.

"Elossa kuoleman kentillä on tunteita liikuttava tositarina. Kotisohvalla on helppo kauhistella sitä, miten hyväuskoisina ihmiset lähtivät julmurien mukaan." – Marjo Nevala, Kotiliesi

”Punaisten khmerien vainosta selviytyneiden muistelmia on julkaistu lukemattomia. Affonço on kirjoittanut yhden parhaista.” – The Sunday Times

”Elävä ja yksityiskohtainen” – The New York Times Review of Books

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520102685
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.