Teos

Pirilä; Kivi

Mitä elokuva on ja mihin sitä tarvitaan? Kuinka elokuvat syntyvät?

Kari Pirilän ja Erkki Kiven Teos opastaa lukijaa elokuvanteon labyrintissa: kuinka abstraktiona leijaileva alkuajatus konkretisoituu ja saa elokuvan muodon monisäikeisen tuotantoketjun rattaissa? Minkälaisten ammattilaisten yhteistyönä elokuvat syntyvät? Miten kuvaustilanteet valmistellaan? Mitä eroja on elokuva- ja teatteriohjaamisessa?

Kirja etenee elokuvanteon sylkien mukaan ja on siksi käytännöllinen apuväline niin elokuvantekijöille kuin alaa opiskeleville. Elokuvantekijöiden näkemysten ja puheenvuorojen valaisemana syntyy kokonaisvaltainen kuva elokuvan tekemisestä. Kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti elokuvatuotannon toimenkuvat, jotka on koottu myös kirjan loppuun kattavaksi suomi–englanti-sanastoksi. Käytännönläheinen teos rohkaisee elokuvantekijää taiteellista luovuuteen ja yksilöllisten ratkaisumallien etsimiseen.

Teos on viimeinen osa kokeneiden tekijöiden kolmiosaisesta teossarjasta Elävä kuva – elävä ääni.

"Otos rohkaisee lukijoitaan ajattelemaan itse. Vaikka itse pitääkin ajatella, niin pyörää ei tarvitse ryhtyä keksimään uudestaan. Siksi Otos on hyvä ja tarpeellinen kirja.” 
 – Antti Selkokari, Aamulehti

Leikkaus yhdistää onnistuneesti teoreettisen taustan hyvin käytännölliseen työhön.” – Heikki Jokinen, Visio

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520103101
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 774

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.