Loistavan auringon tyttäret – Afganistan talebanien jälkeen

Armstrong, Sally

Pysäyttävä kuvaus afganistanilaisnaisten elämästä

Millaista on naisten elämä Afganistanissa tätä nykyä, kun naisten elämän pitäisi ainakin periaatteessa olla vapaampaa kuin julman Taleban-hallinnon aikaan? Toimittaja Sally Armstrong kuvaa hätkähdyttävästi kahdentoista afganistanilaisnaisen elämää. Pienoismuotokuvien kautta rakentuu riipaiseva kuva haasteista, joita naiset joutuvat sisällissodan repimässä ja Taleban-liikkeen lamaannuttamassa maassa kohtaamaan. Burkan käyttö ei enää ole maan lain mukaan pakollista, tytöt saavat – ainakin periaatteessa – käydä koulua ja naisilla on lupa tehdä töitä, mutta heimolaki, uskonto ja perinteet säätelevät edelleen naisten elämää vahvasti. Länsimainen lukija haukkoo henkeään tajutessaan, että vielä nykypäivänäkin opettajalta voidaan katkaista kaula vain koska hän uskaltaa opettaa tyttölapsia.

Tunnettu ja palkittu kanadalainen toimittaja Sally Armstrong on kirjoittanut Afganistanista yhdentoista vuoden ajan. Hän on vieraillut maassa niin Taleban-hallinnon aikana kuin sen jälkeenkin, usein henkensä uhalla. Like julkaisee kirjasta laitoksen, jonka Armstrong on itse muokannut Euroopan markkinoille.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520103514
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 90
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Turkki ja Lähi-Itä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.